Ouders aan het woord

Onze vernieuwe werking

Ademruimte,

uw kind verdient het!

'Ik wou dat mijn kinderen hun lagere school konden overdoen'

'Differentiatie in functie van het kind zal een boost geven qua zelfvertrouwen en motivatie. De nieuwe aanpak zal de zin naar school en onderwijs doen stijgen', weet Catharine, mama van Annelie(8), Ruben (12) en Eline (15) en ook voorzitter van de schoolraad.
'Het wordt een voordeel voor zowel 'trage' als 'snelle' leerlingen. Het is een illusie dat iedereen binnen dezelfde leeftijd hetzelfde 'lesje' nodig heeft. Dat ze met zijn allen in hetzelfde hokje kunnen geplaatst worden. De moderne maatschappij vraagt dat mensen niet alleen kennis hebben maar ook de mogelijkheid om zelfstandig materie te verwerken. Om zichzelf voor te bereiden op een kritische benadering.'
'Alleen een passief aanbod lijkt voor jonge mensen een onvoldoende voorbereiding om het te redden in een maatschappij die razendsnel verandert. Ik wou dat mijn twee oudste kinderen hun lagere school nog eens konden overdoen!', weet Catherine nog.

'Het ritje vanuit Bredene hebben we ervoor over'

'Drie jaar geleden zijn we verhuisd van Jabbeke naar Bredene' vertelt een mama in naam van 'De Rossellekes'. We bleven de Permekeschool trouw. Onze kinderen waarderen de familiale sfeer, de lage drempel t.o.v. de leerkrachten en directie. We hebben er elke dag het ritje vanuit de thuishaven voor over'.
'Mauro zit in het laatste kleuterklasje. Midden vorige schooljaar kon hij reeds behoorlijk lezen. Bij de start derde kleuter las onze zoon al boekjes. In januari is hij begonnen met niveaulezen. Ondertussen niveau 3. Dinsdag en donderdag zijn de leukste dagen. Dan mag hij tussen 'de grote' gaan lezen', verklapt zijn mama

'Dynamiek en methodiek'

'Permekeschool straalt dynamiek en een nieuwe methodiek uit. Onze kinderen leren samenwerken, de opstap naar zelfstandigheid als voorbereiding op latere studies', blikt Inge Polin, mama van JÚrome (9) en Elise (7) vooruit. 'Vernieuwend en modern computergebruik zorgen ervoor dat de kinderen helemaal mee zijn. Ze worden optimaal en persoonlijk begeleid volgens eigen niveau.'

'Direct een klik'

'Twee jaar geleden wandelde ik met Senne (5) voor het eerst de school binnen. Direct was er de klik met leerkrachten, kleuters, personeel, andere leerlingen en ouders. Iedereen wordt gewaardeerd voor zijn of haar eigenheid. Dat geeft een fijn gevoel. De communicatie gebeurt vanuit de kracht en kwaliteit van het kind. Positief voor zijn eigenwaarde', verzekert mama Nathalie Segers.